2015. március 22., vasárnap

Jótékonykodások

Most a jótékonykodásokról fogok írni. Ne számítsatok túl hosszú posztra, mert ez szinte csak egy szösszenet lesz, ami leírja, hogy miért jótékonykodnak és hogyan. Különösen Louis lesz ebben a főszereplő, mert az ő jótékonykodásairól lehet a legtöbbet hallani. 

2013 elején az egész csapat elutazott Ghánába, hogy megsegítsék a szegény beteg afrikai gyerekeket, persze vitték magukkal a kamerát is, hogy aztán benne legyen a médiában, illetve a filmjükben is. A lényeg megvolt, segítettek nekik, amennyit tudtak, de az nem mindegy, hogy milyen szándékkal. Náluk nagyon úgy néz ki, hogy leginkább a látszat miatt teszik, hogy ezzel is a rajongók szemeiben cukiknak és jószívűeknek tűnjenek. 
Kezdjük azzal, hogy ezt eleve a Modest találta ki, tehát nekik menniük kellett, akár akartak, akár nem, tehát ez is a munkájukhoz tartozott. Sokan azt mondják, hogy azért jószívűek, mert sírtak ott, meghatotta őket a gyerekek sorsa, pedig erről szó sincs. Természetes, hogy megkönnyezik azokat a gyerekeket, hiszen emberből vannak, nekik is vannak érzéseik, igen még most is, még akkor, ha a pénz és a hírnév elvették az eszüket, de ez már egy másik téma. 
Felvettek mindent, amire szükségük volt, tehát a látszat is elkészült, hiszen kellett nekik ez a reklám, talán így még több rajongó pártol hozzájuk. 

Külön-külön az öt személyről Louis jótékonykodásairól lehetett hallani a Modesttől független, őszintén szólva a többiekről nem tudok. Viszont, ha valaki nem a látszat miatt teszi, hanem szívből, az nem jelenik meg a médiában, mert kamerák nélkül teszik, tehát nincs kizárva, hogy valamelyikük ezt csinálja, de nagyon kevés rá az esély. Ja, és ahhoz az kell, hogy saját zsebből adakozzanak, és ne csak a nevüket adják hozzá, hogy aztán a rajongók fizessenek. Eleve, ha valaki csak a nevét adja hozzá, annak kell reklám és akkor megint csak képmutatásnak tűnik az egész.
Azért gondolom, hogy nem adakoznak a média nélkül saját zsebből, mert eleve az ilyen korú fiúktól nehéz elképzelni ilyet a mai világban, a másik meg, hogy egyáltalán nem éretten gondolkodnak. A koruknak megfelelően, az még a jobbik eset, de vannak olyan tagok, akik alig ütik meg a tizenhat éves szintet agyilag.

Louis ezen kívül szerződésben áll a Doncaster Rovers nevű focicsapattal is és velük is jótékonykodik, de a lehető legszánalmasabb módon. Először is Louis arra kell nekik, hogy reklámozza a csapatot, a nevét adja a dolgokhoz, amikből még több bevételeik lesznek. Ott sem a saját zsebből ad, hanem maga a csapat adja oda. Ezért szerepel a jótékonysági meccseken, ha ő ott van, sokkal több jegy fogy, mint nélküle.
Voltak azonban saját húzásai is, na ez az, ami szánalmas. Nem tudom mi igaz ezekből a hírekből, mivel nincs rá kézzel fogható bizonyíték, de simán elképzelhető róla.
Állítólag azt az összeget, ami a jótékonykodásból befolyt, elsikkasztotta és soha nem jutott el arra a helyre, ahová eredetileg meg lett hirdetve. Abból a pénzből a családjának vett egy hatalmas luxusvillát, s minden egyebet, amit kiejtettek a szájukon. A saját pénzét, ami kicsit sem kevés, mind magára költi. Azt is el tudom képzelni, hogy a családja akarta ezt, ugyanis Louis annyira gyenge jellem, hogy bármire rá lehet beszélni, azonban a Tomlinson ház egy igazi viperafészek.

Megemlítem az egyik jótékonykodását. Voltak azok a táskák, gondolom sokak emlékeznek rá. Rajta volt az aláírása és a neten lehetett megrendelni, ha jól emlékszem, forintba átszámolva 2000 ft körül mozoghatott az ára, azonban egy kicsi vászontáskáról volt szó, amit a boltokban 500-1000 ft-ért meg lehet kapni. Ez a pénz ment elvileg a jótékonykodásra, amit lenyúlt a hírek szerint, de nem csak ezt. És persze ez a rajongók pénze volt, hiszen ők vették meg a táskát, véletlenül sem adott volna saját zsebből. A legundorítóbb az, hogy ezeket folyamatosan hirdeti twitteren, hogy mindenki támogassa az általa megadott szervezetet, volt, hogy emelt díjas hívásokra ösztönözte a rajongókat. És vajon ő adott bele? Felhívta azt a számot? Vásárolt abból a táskából? Átutalt nagyobb összeget? Erről nem tudni semmit, de valószínűleg nem, azok után meg pláne nem, ha valóban elsikkasztotta a pénzt a családja ösztönzésére.

A szülinapján se ő jótékonykodott, hanem a rajongói. Ez úgy volt, hogy páran összefogtak és adományoztak annak a cégnek, amelyiknek Louis is szokott, vagy legalábbis csak azt állítja. Ebben csak az a jó, hogy Louis ösztönzése miatt tették ők is, abban a hitben élnek, hogy Louis milyen jószívű, holott valójában rohadt képmutató. De az is lehet, hogy azt a pénzt is Louis nyúlta le, de ez csak feltételezés.
Na, ez ennyi volt, több nem jut most eszembe, de ez bőven elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése